Kako vam lahko sobno kolo pomaga pri hitrejši rehabilitaciji?


Ste ravno po operaciji ali poškodbi in iščete primerno športno aktivnost za rehabilitacijo? Kolesarjenje je zagotovo ena od boljših možnih izbir. Še posebej sobno kolo omogoča rekreacijo, ki je primerna ne glede na spol, starost in količino tedenske športne aktivnosti, ki jo želite opraviti. Rekreacija na sobnem kolesu je še posebej dobra izbira, ko vreme ne dopušča kolesarjenja zunaj ali pa če ste ljubitelj vadbe doma ali v fitnesu. Sobna kolesa so primerna za praktično vsakogar, od popolnih začetnikov, ki gibanja sploh niso vajeni, pa tudi za vse, ki se vsakodnevno ukvarjajo z različnimi športi. Sobno kolo vam je lahko v pomoč pri pridobivanju in ohranjanju kondicije, pri rehabilitaciji po poškodbi ali operaciji ali pa kot pomoč pri izgubljanju kilogramov. Glede na to, da se uporabniki, njihovi cilji in želje močno razlikujejo, so tudi sobna kolesa in njihove funkcije precej raznolike. Nekatera sobna kolesa iz spletne trgovine so primerna za rekreacijo ali rehabilitacijo, druga bolj profesionalna pa so namenjena zahtevnejšim uporabnikom, ki so ljubitelji intenzivnejše vsakodnevne vadbe. Pri večini danes dostopnih sobnih koles na trgu lahko izbirate različne težavnosti vadbe, merjenje prevoženih kilometrov, količino porabljenih kalorij in hitrost kolesarjenja.

sobno kolo

Izberite sobno kolo Kettler, Toorx ali Cecotec

Na spletni strani Akvonij si lahko ogledate aktualno ponudbo sobnih koles, kjer boste lahko izbirali med različnimi vrstami koles. Ne glede na to, ali želite le občasno rekreacijo, rehabilitacijo ali naporno vadbo, vam bo izbrano sobno kolo zagotovo pomagalo do želenih ciljev in rezultatov. V ponudbi lahko izbirate sobna kolesa blagovne znamke Kettler, Toorx in Cecotec. Sobna kolesa vseh omenjenih blagovnih znamk so vam na voljo po dostopni ceni, nekatera za bolj profesionalno rabo pa so tudi nekoliko dražja. Na primer sobno kolo Kettler vam je na voljo že za nekaj manj kot 300 € in je primerno za rehabilitacijo po poškodbi ali operaciji in za redno domačo vadbo. Sobno kolo Kettler se krmili ročno. Njegov računalnik pa omogoča tudi ogled podatkov v trenutku vadbe – čas vadbe, prevoženo razdaljo, hitrost vožnje in porabo energije med vožnjo. Naj omenimo še enkrat, da lahko v spletni trgovini izberete sobno kolo Kettler, Toorx ali Cecotec, ne glede za katerega se boste odločili, vam bo vadba na njem všeč in boste lažje dosegli svoje cilje.

Sobno kolo je primeren pripomoček za športno aktivne in tudi tiste, ki boste to šele postali

Redna ali le občasna vadba s pomočjo sobnega kolesa je iz leta v leto bol priljubljena. V hladnejšem delu leta ali, ko začnete s športno aktivnostjo, je sobno kolo pripomoček za vadbo doma, ne glede na vreme. Pri sami vadbi s sobnim kolesom vas ne rabi skrbeti, da bi vas zeblo, ali pa, da bi vam bilo med kolesarjenjem prevroče. Še ena zelo dobra stvar sobnih koles je, da si sami določite zahtevnost, težavnost in čas vadbe. Nastavitve pomagajo vsem popolnim začetnikom, da že na začetku ne precenite svojih zmožnosti. Na drugi strani pa so nastavitve za zahtevne uporabnike način, da svojo vadbo še bolj otežite in na ta način še dodatno napredujete. Na tem mestu vam svetujemo, da si preberete tudi prispevek o ohranjanju kondicije s sobnim kolesom.

Sobno kolo za rehabilitacijo

Kot ste že lahko prebrali je sobno kolo Kettler, Toorx ali Cecotec primerno za vzdrževanje in izboljševanje kondicije. So pa sobna kolesa med najbolj primernimi oblikami vadbe tudi za vse, ki imajo težave s sklepi, zaradi starosti, poškodb ali rehabilitacije po operaciji. Vadba na kolesu omogoča sedeč položaj, ki zmanjša obremenitev kolen in gležnjev. Bolečine med vadbo ali zaradi vadbe so tako manjše kot pri vadbah v stoje, na primer med tekom. Poleg vsega naštetega, ima večina sobnih koles tudi posebej oblikovan sedež, ki omogoča primerno držo med kolesarjenjem in ne povzroča prevelike obremenitve za hrbtenico. S kolesarjenjem na sobnem kolesu krepite mišice celotnega telesa in ne le nog, kot mnogi mislijo. Kolesarjenje tako poleg aerobne vadbe, krepi vse glavne skupine mišic. S sobnim kolesom bodo vaši cilji pa naj gre za rehabilitacijo, izgubo kilogramov, ali izboljšanje kondicije, hitro in uspešno doseženi. Pa še preko celega leta boste lahko športno aktivni, saj vas vreme prav nič ne bo motilo, ko boste vadili na sobnem kolesu v udobju doma.

sobno kolo

Prednosti sobnega kolesa

Nekaj prednosti smo že omenili tekom članka, zdaj pa bomo zbrali vse prednosti ne enem mestu. Začnimo s ceno sobnega kolesa, ki je precej cenejši od običajnega cestnega kolesa. Na spletni strani Akvonij so vam na voljo različna sobna kolesa po dostopni ceni in tudi tista malce dražja. Sledi več namembnosti, saj lahko vsak, ki želi nekaj dobrega narediti za svoje telo in zdravje, lahko uporablja sobno kolo Kettler, Toorx ali Cecotec. Katerakoli od naštetih blagovnih znamk vam omogočajo odlično športno izkušnjo, ne glede na vaš spol, starost, telesno pripravljenost in vremenske razmere. Prav športna aktivnost v vsakem vremenu, v udobju doma je naslednja prednost sobnega kolesa. Sobno kolo, za rehabilitacijo po poškodbi ali operaciji, za vzdrževanje in pridobivanje kondicije, izgubljanje kilogramov ali samo za zabavo, za vse to je primerno. Izbrano sobno kolo vam poleg same vadbe omogoča tudi poljubno nastavitev težavnosti vadbe, merjenje prevoženih kilometrov, kalorij in tudi hitrosti kolesarjenja. Tekom vadbe vse meritve kolo beleži in vam jih predstavi v obliki analize. Tako lahko sproti spremljate svoj opravljen trening, napredek in si postavljate nove še višje cilje. Za konec pa dodajmo še eno prednost, ki vam jo bodo zaupali redni uporabniki sobnih koles. Ne glede na to, kako naporna bo vadba, po končanem kolesarjenju na sobnem kolesu se boste počutili srečni in zadovoljni.

Ne odlašajte in se odločite za zdrav način rekreacije

Sodoben način življenja, ko v službi presedimo vsaj 8 ur, popoldne pa doma spet sedimo pred televizijo in računalnikom, je življenje dobro malce spremeniti in popestriti. Vsi vemo, da pretirane obremenitve pri športnih aktivnostih, lahko negativno vplivajo na naše sklepe. Zato je kolesarjenje na sobnem kolesu super, saj predstavlja najbolj ugodno obliko športne vadbe, ki pomembno razbremeni sklepe in v gibanje spravi celotno telo, kar si vsi želimo. Ta odlična aerobna oblika vadbe na sobnem kolesu je primerna tudi za vse tiste, ki imate težave s sklepi ali okrevate po kakšni operaciji. Vadba na sobnem kolesu dokazano znatno blaži obremenitve na sklepe – kolena, gležnje, hkrati pa veliko manj obremenjuje tudi hrbtenico. A pozor, tudi pri uporabi sobnega kolesa morate biti zmerni in vadbo prilagodite svoji telesni pripravljenosti in sposobnostim. Ob tej priložnosti vam svetujemo, da vedno poslušajte sebe in svoje telo. Tudi zaradi tega vam priporočamo nakup sobnega kolesa. Saj imate možnosti nastavitve težavnosti vadbe in tako se vam bo kolo povsem prilagodilo. Začetniki boste poskrbeli za uspešen štart v aktivno življenje, tisti z nekoliko več telesne kondicije pa boste lahko prilagodili težavnost vadbe. Tako boste tudi najhitreje prišli do željenega cilja in želenih rezultatov.

Sobna kolesa od A do Ž

Pri Akvoniju imajo za vas pripravljena sobna kolesa, ki zadovoljijo tako potrebam začetnikov kot tudi visokim pričakovanjem profesionalcev. V ponudbi lahko izberete med osnovnimi modeli sobnih koles, ki so namenjeni predvsem za vašo popoldansko rekreacijo v udobju vašega doma. Imajo pa tudi vrhunske modele sobnih koles, s katerim lahko dopolnite svoj domači fitnes. Sobna kolesa, ki jih imajo v ponudbi so med kolesarjenjem popolnoma tiha, zato lahko med rekreacijo nemoteno spremljate tudi vašo najljubšo oddajo na televizijo ali se pogovarjate po telefonu. Če se odločite za nakup sobnega kolesa, boste združili prijetno s koristnim. Zagotavljamo vam, da boste nad sobnim kolesom in njegovimi učinki na vaše telo in počutje navdušeni. Seveda, če ga boste redno uporabljali.

sobno kolo

Kako izbrati primerno sobno kolo, glede na vaše potrebe in želje?

Ko se odločate za sobno kolo razmislite in se vprašajte. Za kaj potrebujete sobno kolo – za rehabilitacijo, občasno vadbo ali za profesionalno rabo? Kakšne funkcije si želite na sobnem kolesu? Če želite kolo za občasno lažjo rekreacijo oz. za rehabilitacijo, bo verjetno dovolj naprava z osnovnimi funkcijami. V primeru želje po intenzivnem treningu, pa bo primerno bolj napredno sobno kolo. Pred samo odločitvijo za primerno sobno kolo (Kettler, Toorx ali Cecotec), upoštevajte tudi višino, težo in trenutno telesno kondicijo uporabnika, ki mu bo namenjeno sobno kolo. Ob tej priložnosti povejmo še, da če potrebujete kolo v namen rehabilitacije, potem bodite pozorni tudi na sedež. Ta naj bo oblikovan tako, da vam bo pomagal pri drži, ki mora biti taka, da med vadbo ne boste po nepotrebnem obremenjevali hrbtenice.

Nakup sobnega kolesa preko spleta

Ste se odločili, da boste kupili sobno kolo za rehabilitacijo, občasno rekreacijo ali za profesionalno rabo. Potem to lahko storite, kar preko spleta. Na spletni strani Akvonij izberete želeno sobno kolo, ga dodate v vašo košarico. V trgovini vpišete osebne podatke, način plačila in dostavo na dom ali prevzem v fizični trgovini. V primeru, da izberete dostavo na želeni naslov, vam bodo zaračunali dostavo, če ste več kot 15 km oddaljeni od sedeža trgovine v Šentjurju. Lahko pa osebno prevzamete naročeno sobno kolo v fizični trgovini, v tem primeru je prevzem brezplačen. Potem, ko dobite izbrano sobno kolo pa ga enostavno sestavite in že ga lahko veselo uporabljate. Veselje ob uporabi in njegovih učinkih na vaše telo in zdravje so zagotovljeni – verjemite.

Nedavni prispevki