Vrhunski pisarniški stoli s 5-letno garancijo


Pisarniški stoli so najpomembnejši kos pohištva v pisarni, ker na njih sedimo dlje časa in delamo. Če je stol neprimeren, bomo imeli bolečine v hrbtu ter dolgoročno zdravstvene težave, zaradi katerih smo lahko dlje časa odstotni z dela. Zato je dober stol za v pisarno najboljša in najcenejša rešitev za visoko produkcijo in zbranost pri delu. Če hočete dobro sebi in svojemu poslu, potem predlagamo, da si pomagate z zelo kakovostnimi pisarniškimi stoli, ki imajo prijazne cene.

Kako pomagajo pisarniški stoli ohranjati vaše zdravje?

Kakovostni pisarniški stoli so sestavljeni iz več kot dvesto delov, da zagotovijo popolno funkcionalnost in anatomijo za človeško telo. Narejeni so z nekim določenim namenom glede na naravo dela v pisarni ali proizvodnji in so tako tudi oblikovani. Zato izberite pravega za vaše delo.

Pravi stoli so tisti, ki omogočajo udobno sedenje brez napora več ur. Udobno in pravilo sedenje pa je takrat, ko so naše noge od tal do kolkov v kotu 90 stopinj. Vsi sklepi morajo biti pod tem kotom, da se kri normalno pretaka po ožilju in takrat deluje živčevje v telesu najbolj optimalno. Zato so taki stoli narejeni tako, da se lahko sedalni del poljubno dvigne glede na višino vaših goleni.

pisarniški stoli

Drug pomemben del, ki ga imajo kakovostni pisarniški stoli, pa je naslonjalo za hrbet. To mora biti visoko do polovice hrbta ali pa preko celotnega hrbta. Mora imeti tudi oporo za ledveni del, da se podpre križ. Najbolje je tudi, da ima naslonjalo za glavo in oporo za vrat. Vendar ni nujno, odvisno je od narave dela. Naslonjalo mora biti prilagodljivo pod kotom, ki se prilega trenutnemu položaju hrbtenice za največje možno udobje.

Kateri pisarniški stol izbrati za vas?

Pisarniški stoli se delijo na operativne, konferenčne, industrijske in direktorske. Vsak je namenjen določeni vrsti dela in je prilagojen tej specifiki. Poglejmo si kateri pisarniški stoli imajo katere prednosti in zakaj izbrati ravno take. Direktorski stoli so posebni, podobni pisarniškim, zelo udobni in so oblazinjeni, so pa bolj namenjeni prestižu, zato za običajno delo v pisani niso primerni, ker so dosti držaji od drugih stolov. So tudi veliki in nerodni, če je stolov več za mizo.

Operativni stoli

Operativne stole boste izbrali, če veliko časa presedite za računalnikom in delate pisarniška dela. Takih poklicev je čedalje več. Njihova prednost je, da imajo izjemno prilagodljiva naslonjala in višino sedala. Največkrat lahko izbirate tudi take, ki imajo mrežast naslon, da se ne prepotite med delom. Tako bo vaš hrbet vedno suh in bo imelo telo zadosti zraka. Ne izbirajte usnjenih, raje tekstilne prevleke ali mrežaste. Izberete lahko tudi posebne operativne stole za ravnotežje, ki imajo samo sedalo in samo držite pokonci hrbtenico. Pri takih stolih boste ojačali hrbtne mišice, boste pa morali večkrat vstati, da se sprostite, drugače vas bo hrbet bolel, dokler se ne utrdite.

Industrijski stoli

Tudi industrijski stoli se lahko uporabijo kot pisarniški stoli, ker so narejeni za to, da se človek na njih lahko premika in se giblje tudi, če dela kaj drugega in ni samo za mizo. So izjemno zanimivi za take, ki imate težave s hrbtenico. Nekateri majo naslonjala razdeljena na pol, največ pa naslonjal nima. Njihova sedala so zelo dobro prilagojena anatomiji zadnjice, da se dobro prilega na stol in zato lahko imate hrbtenico vzravnano ter se hkrati gibljete z rokami. Velikokrat jih zasledimo tudi v ordinacijah. Zaradi varnosti nekateri nimajo kolesc. Najbolj udobni so tekstilni in usnjeni.

Konferenčni stoli

Konferenčni stoli so povsem drugače odlikovani kot pisarniški stoli. Nimajo kolesc in so statični zato, da ne drsijo naokoli in so zaradi tega bolj varni pri vstajanju ter sedanju med vrstami. Izdelani so tudi tako, da ne ovirajo druge stole okoli njih. So dokaj udobni za nekaj ur sedenja, vendar se na njih ne da dobro delati v pisarni za računalnikom. So pa super za v dvorane, za sestanek, ker se jih z lahkoto prenaša naokoli in se jih zloži enega na drugega, ali za jedilnice in morda za na vrt ali teraso.

Nedavni prispevki