Hujšanje in vsa potrebna dejstva o njem


Problematika visoke teže in nezdravih prehranjevalnih navad je v Sloveniji kar velika in zato visok odstotek prebivalstva trpi in išče hitre rešitve za hujšanje in takojšnjo izgubo teže. Učinkovito hujšanje se začne takrat, ko pristopite k problemu premišljeno in načrtovano. Ker vsi vemo, da rezultat ne pride kar čez noč, je tukaj potrebno več potrpežljivosti in vztrajnost ter odločnost.

Samo s tem, ko se odločite, da resnično želite boljše počutje ter več energije in samozavesti, boste naredili korak v pravo smer in stopili na prvo stopničko, ob reševanju svoje težave.

Vedite pa, da ob tem niste sami, saj vam ob strani stojijo strokovnjaki pri podjetju Nutrimentum, ki bodo spremljali vaš napredek, vas spodbujali ter motivirali na vaši poti napredka in vam pravilno svetovali, da bo pot do preobrazbe nekoliko lažja.

Hujšanje

S pravo podporo je hujšanje dolgotrajno!

Saj poznate rek: »V dvoje je lepše«, kajne?

Tudi v tem primeru je to rek, ki še, kako močno drži. Ljudje smo družabna bitja in zato je naravno, da potrebujemo zraven sebe nekoga, ki nam stoji ob strani, nas motivira, ter nam daje moč, da ne obupamo. To je lahko prijatelj/ica, partner/ka, starši ali nutricionist.

Ko se podate na pot spremembe življenjskega sloga, bodite odločni, želite si te spremembe in veliko razmišljajte o njej, saj se boste tako tudi samo motivirali in na neki način hipnotizirali svoje misli z dosežkom, ki si ga želite. Redna telovadba ter prehrambne navade se bodo kaj hitro obrestovale, če se jih boste redno držali. Če imate ob sebi še osebe, ki vas motivirajo in vam dajo tako imenovano »brco v rit« takrat ko je to potrebno, bo napredek kaj hitro tukaj.

Skrivnost dolgotrajnega hujšanja oz. vzdrževanje želene teže pa je v doslednosti!

Kdaj veste, da je izbira pomoči za hujšanje prava za vas?

Program »pomoč za hujšanje« je primeren za vse posameznike, ki želijo imeti skozi celoten proces vodeno strokovno pomoč, za doseganje dolgotrajnih rezultatov, uravnavanje telesne teže ter strukturiran in okusno načrtovan jedilnik ter vadbo, da se hujšanja lotite postopoma in na zdrav način.

Kdaj pa potrebujete pomoč pri hujšanju?

Spodaj smo vam našteli nekaj razlogov, kdaj je potrebna pomoč:

 • kadar bi radi shujšali na zdrav in pravilen način ter novo telesno težo tudi ohranili;
 • če trpite za povišano telesno maso, povečanim maščobnim tkivom ali debelostjo;
 • če želite strokovno pomoč ter preverjene in zdrave pristope za izgubo svoje telesne teže;
 • če se zavedate, da so za spremembo, ki bo dolgotrajna, potrebni volja, čas in trud;
 • ste preizkusili že čisto vse, a se nič od tega ni obrestovalo.

Kako poteka pomoč, če pokličete nutricionista?

Pri podjetju Nutrimentum vam nudijo želeno pomoč za hujšanje specialisti, ki so vam zmeraj na voljo, ko jih potrebujete. Vsi se zavedamo, da je hujšanje oz. zdravljenje debelosti kompleksna stvar, za katero je dobro, da se posvetujemo s strokovnjaki s področja psihologije in kineziologije, ki vam bodo odprli oči in vam pokazali dobre prakse za odlične rezultate.

Zaupajte jim svoje želje in cilje brezplačno kar preko telefona, kjer se lahko tudi dogovorite za termin srečanja. Tako se bosta bolje spoznata in vam lahko nutricionist zagotovi primerno vadbo ter prehrano, ki vam bo pomagala do vašega zastavljenega cilja.

Določen nutricionist vam bo na voljo tudi nadaljnjo za vsa vprašanja, motivacijo, pomoč v skušnjavah in seveda bo le ta vodil vaš tedenski napredek, ki se ga bosta skupaj veselila. Merjenje napredka poteka tako, da se izmerijo določeni deli telesa in se zapišejo v tabelo napredka.

Vsak teden se dopisujejo nove mere in lahko skupaj opazujeta vaš napredek.

Vključitev v program Pomoč pri hujšanju

Nutrimentum vam nudi program za hujšanje, ki je razdeljen na dele:

 1. Pred svetovanjem
  to je prvi del, ki vključuje posvet, ki ga opravite kar preko telefona, je brezplačen in zaupen. Tukaj jim zaupate svoje želje, cilje in težave. Pripravi se prvi posvet, prehranski dnevnik, analizira se vaša trenutna prehrana. Nutricionisti vam pripravijo nasvete za vaše težave ter cilje.
 2. Uvoden sestanek oz. svetovanje
  to je prvi sestanek v živo, kjer vam bodo izmerili vašo telesno sestavo in ocenili življenjski slog. Nato se boste pogovorili o svojih prehranskih navadah, ocenili bodo vaše trenutno stanje ter postavili boste dosegljiv cilj. Nato vam bodo svetovali, kako proces nadaljevati.
 3. Načrt za prehrano
  Nutricionist vam bo pripravil 100 % prilagojen prehranski načrt, z optimalnim vnosom vseh potrebnih hranil, ideje za hitro pripravljene okusne obroke z živili, ki jih imate radi. Na voljo imate vso njihovo podporo pri implementaciji, dobili boste tudi seznam zdravih živil, ki jih lahko nakupujete.
 4. Program za hujšanje
  Deležni boste 6, 60 minutnih srečanj, kjer boste spremljali napredek, pridobili poglobljeno znanje o prehrani, se sproti dogovarjali za obroke ter pripada vam tudi 1x vodeno nakupovanje živil v trgovini. To pomeni, da bo vaš nutricionist z vami šel v trgovino in vam pomagal pri samem nakupu, da dobite občutek in se pravilno odločite glede izbire.

Kako se ravnati po končanem programu?

Ko boste prišli do konca programa, boste zagotovo že zadovoljni s svojim napredkom, ki ste ga v tem času dosegli. Za naprej vam svetujemo, da ostanete dosledni kot do sedaj. Lahko program seveda nadaljujete z dodatnimi 6 tedni ali imate samo podporo v obliki kontrolnih »pregledov«.

Podjetje Nutrimentum je tukaj, da vam pomaga na vaši poti do želenih ciljev!

Nedavni prispevki