Hipnoza prinaša številne prednosti – preverite, katere


Zagotovo se čez dan nekajkrat zalotite, da razmišljate o stvareh, ki vas včasih obremenijo in vas naredijo nemirne. Misli kar švigajo v vse smeri in jih ne morete ustaviti? Hipnoza je način, s katerim je mogoče to nadzirati in uravnati ter umiriti svoje misli.

Človeški možgani so zasnovani tako, da miselni vzorec preko stresorjev, žil in živcev, pošiljajo naprej po telesu. Tako se vsaka vaša misel avtomatsko združi z rokami, nogami, srcem. Če imate tremo ali ste nemirni, se kaže s tresljaji rok in nog, če ste nesamozavestni, z občutkom, da se hočete pogrezniti sami vase ipd.

Hipnoza

Danes vam predstavljamo torej, kaj je hipnoza oz. samohipnoza in kako se naučiti nadzirati svoje misli ter jih preusmeriti v dobre občutke.

Kaj je hipnoza?

Hipnoza je orodje, ki nam programira um z namenom, da postanemo boljša verzija sebe. Je način komunikacije, ki ga že zdaj uporabljate v svojem vsakdanjem življenju, saj je vsak slišan, izrečen, prebran ali mišljen stavek, hipnoza. In pa tudi, vsaka hipnoza je tudi samohipnoza.

Zakaj?

Ker z mislimi, ki jih imamo, prikličemo točno to, kar želimo. Torej če bomo mislili slabo, imeli negativne, jezne misli, boste sebe (samo) hipnotizirali za slabe rezultate in svoj um programirali za nekaj slabega.

Kako hipnoza oz. samohipnoza poteka?

Poteka nekako zelo enostavno, saj vse, kar potrebujemo, je:

 • mirno okolje;
 • sprostitev in svoje misli.

Kadar mislite dobro, pozitivno in izrekate ter želite drugim ljudem dobro, se bo navsezadnje tudi vam vrnilo lepo pozitivno vzdušje. Morda poznate rek: »Si to, s kom se družiš!« To je resnično!

Če se boste družili s pozitivnimi, nasmejanimi in veselimi ljudmi, boste tudi sami takšni in vaše misli bodo naravnane pozitivno;
če pa se boste družili z ljudmi, ki so jezni, žalostni in negativni, pa bodo tudi vaše misli takšne in v svoje življenje boste privlačili točno to.

Hipnoza je pravzaprav naše miselno stanje, ki ga izvajamo 24 ur na dan. In če se sprašujete, zakaj še niste dosegli želenih rezultatov, bodite pozorni na svoje misli, zunanje novice ter kaj vam govorijo osebe, ki so z vami obkrožene.

Vse je v energiji, ki se oddaja, zato mislite in poslušajte pozitivno in spremenilo se bo vaše življenje!

Kje se lahko naučite pravilne hipnoze?

Ker je hipnoza danes že zelo razširjena na različna podočja, jo lahko izvajate seveda praktično za vse. Za vsako željo, ki jo imate, se lahko zatečete k hipnozi in si prikličete v misli pozitivne vibracije, s katerimi izražate svoje želje in potrebe. Za ure učenja hipnoze oz. samohipnoze vam priporočamo delavnice, ki jih vodi priznani NLP Master Dr. Aleksander Šinigoj.

Na izbranem tečaju boste z g. Aleksandrom šli skozi osnove in uvod v hipnozo, ki jim sledi še 18 modulov. V zadnjem, 19. modulu, sledi izpit, po katerem dobite mednarodni certifikat, podpisan s strani dr. Richarda Bandlerja, najboljšega hipnotizerja vseh časov.

Kako poteka delavnica samohipnoze?

Delavnica, ki je daleč najboljša od vseh drugih, se razdeli na 3 sklope:

 1. SKLOP: kratka zgodovina hipnoze ter njene klasične oblike,
 2. SKLOP: zahtevnejše oblike samohipnoze in hipnoze,
 3. SKLOP: hipnoza, namenjena poslovnemu in vsakodnevnemu svetu.
 4. Sklop zajema torej zgodovino same hipnoze ter učenje najbolj osnovnih načinov v hipnozo. Zanimive tehnike, ki jih boste odkrivali za znanje hipnoze, so odlične in prepričljive za uporabo. Te tehnike in metode so:
 • magnetni kazalci,
 • metoda elastični krogi,
 • uporaba gravitacije,
 • metoda štetja do 10/ 100,
 • tehnike požiranja,
 • toplota rok in podobno.

Zanimivo spoznanje bo tudi, kako stranko/ klienta dvigniti iz hipnotičnega stanja.

 1. Sklop temelji na poglobljeni obliki (samo) hipnoze, kjer se naučite izdelati lastni zapis hipnoze, jih nato prebrali, kasneje pa tudi obnovili ter jih predali svojemu sogovorniku. Zanimivo se bo poglobiti in spoznavati tehnike globokega transa in tehniko za poglabljanje transa.

Zanimanje v tem drugem sklopu boste posvetili tudi odpravi odvisnosti: kajenje, mamila, prehranjevanje ipd., s pomočjo hipnoze in samohipnoze.

 1. Sklop zajema spoznanje, hipnoze otrok, starejših oseb ter oseb, ki se imajo za tako imenovane »ne-hipnotizabilne«. Izvajali boste katalepsijo: kombinacija hoje in hipnoze, časovne črte in hipnoze, ter kako lahko hipnozo uporabite skupaj z drugimi tehnikami.

Kako priti iz trenutnega stanja s pomočjo hipnoze, do želenega stanja pri svojem klientu. Zraven že znanih tehnik boste uporabili koncepte ter tehnike:

 • hipnoze v spanju in verižne hipnoze,
 • hipnoze s šepetanjem,
 • hipnoza pri vodenju ipd.

S pomočjo delavnice boste lahko spremenili svoje vedenje ter omejujoča prepričanja in se usmerili k uresničevanju svojih ciljev.

Zmeraj morate najprej pomagati sebi, da lahko kasneje pomagate drugim! Bodite tisti, ki naredi korak k boljši prihodnosti in pozitivnemu pogledu na svet. Naredite ta korak in postanite boljša verzija sebe, ter druge spodbudite s tem, da jih povabite zraven ali zanje uporabite naučene tehnike hipnoze oz. samohipnoze.

Ne bo vam žal!

Nedavni prispevki