Domača maska za obraz proti mozoljem je do 50 % bolj učinkovita


Vsi radi poskrbimo zase in si tu in tam privoščimo kakšen dan za odklop in nego. Si privoščimo dolgo kopel, uredimo obrvi, naredimo piling ter poskrbimo, da se lotimo učinkovitega boja proti mozoljem. Tako se na ta dan v veselem pričakovanju odpravimo po nakupih in nabiramo razne izdelke, ki obljubljajo čudežne rezultate in neskončno zadovoljstvo. Potem pa začnemo malo brati sestavine in kaj kmalu ugotovimo, da za večino snovi niti ne vemo, kaj sploh so in da nam misel na to, da bi si jih nanesli na obraz, ne prinaša pretiranega navdušenja.

Vsi torej iščemo izdelke, ki so dobri za našo kožo, a hkrati vsebujejo naravne sestavine in nam pomagajo doseči želene rezultate, ne da bi za to tvegali lastno zdravje. Idealna rešitev bi torej bila domača maska za obraz proti mozoljem, narejena kot plod lastne ustvarjalnosti v kombiniranju naravnih sestavin. A katere sestavine uporabiti in kako do njih?

Med kot prijatelj tako v kuhinji kot tudi v domači kozmetiki

Med je znan kot izjemno hranljiv in koristen v ohranjanju moči našega imunskega sistema. Je darilo narave, ki je prisotno med nami že dolgo in predvsem v zadnjih nekaj letih je svojo pot utrl tudi med kozmetiko. Je torej snov, ki nam je vedno na dosegu roke in pripravljena na direktno uporabo kot recimo domača maska za obraz proti mozoljem.

Ima izjemno vlažilno moč, pospešuje celjenje ran in je zelo uspešen v boju proti različnim okužbam. Ker ima gladko in gosto teksturo, daje koži mehkobo in sijaj. Je torej nepogrešljiva sestavina pri izbiri snovi, ko bo naša domača maska za obraz proti mozoljem namenjena za nego suhe in razdražene kože. Dovolj je že nanos samega domačega medu, ki ga pustimo delovati približno 30 minut in speremo z obilico hladne vode. Učinkovine v medu bodo poskrbele za omilitev rdečice okoli mozoljev in kožo hkrati nahranile in pospešile njeno celjenje.

V boj proti mozoljem s paradižnikom

Paradižnik je sadež, ki je v trgovinah na voljo tudi kadar nam na vrtu ne uspeva. Do njega lahko torej dostopamo praktično kadarkoli in domača paradižnikova maska za obraz proti mozoljem nam je tako lahko vedno na dosegu roke.

Ker vsebuje številne vitamine kot so vitamini A, B6, C, E in K ter tudi salicilno kislino, ki je pogost dodatek v kozmetičnih izdelkih, je kot domača maska za obraz proti mozoljem izjemno koristen v boju proti razširjenim poram, porušenem PH ravnovesju in preprečuje nadaljnje izbruhe mozoljev. Masko iz paradižnika pripravimo tako, da paradižnik za minuto potopimo v vročo vodo in ga olupimo. Približno četrtini paradižnika dodamo žličko jogurta, gela aloe vere ter nekaj kapljic metinega eteričnega olja. Snovi mešamo dokler ne pridemo do gladke in poenotene zmesi, ki jo nato ohlajeno nanesemo na obraz in pustimo delovati nekaj minut. Taka domača maska za obraz proti mozoljem je preprosta za pripravo in primerna predvsem za vse tiste, ki želijo maske, ki so res povsem naravne, a vseeno prinesejo rezultate. Ker so vse snovi v takih domačih maskah neobdelane, sveže in koži prijazne, prinašajo kar do 50% boljše rezultate.

Nad nečisto kožo s kvasom in mlekom

Suhi kvas se sicer res uporablja predvsem za pripravo kvašenega testa, a se je izkazal kot nadvse učinkovita sestavina za čiščenje obraza oziroma pripravo čistilne maske. Domača maska za obraz proti mozoljem iz kvasa in mleka sebuje vitamine skupine B in številne antioksidante ter je tako res odličen za našo kožo, sploh v pospeševanju obnove kože.

Domača maska za obraz proti mozoljem iz kvasa se pripravi tako, da zmešamo eno vrečko suhega kvasa in mu dodamo nekaj kapljic limoninega soka in dve žlički vode. Ko vse sestavine mešamo, mora nastati gosta zmes, ki pa ji lahko po potrebi dodajamo vodo, dokler nima gladke teksture, primerne za mazanje. Mešanico nato nanesemo na obraz in pazimo, da se izognemo predelu okoli oči in ust. Masko pustimo delovati približno 15 minut in jo nato izperemo s toplo vodo. Ob redni uporabi bomo kmalu opazili, da postaja naša koža vse bolj čista in da naši mozolji izginjajo.

Domača maska za obraz proti mozoljem iz štirih najbolj učinkovitih snovi

Če imate doma še kakšne ostanke vaših kozmetičnih nakupov, bodite na etiketah s sestavinami predvsem pozorni na ftalate, parabene, formaldehid, silikone in druge strupene snovi. Vsem tem škodljivim kovinam se seveda izognete z domačimi maskami, ki tako lahko učinkujejo na vašo kožo na povsem neinvaziven in naraven način.

V kolikor želite te izdelke in snovi v celoti odstraniti iz nege vaše kože in se lotiti boja proti mozoljem z roko v roki z naravo, si lahko najbolj pomagamo s supermasko v kombinaciji naslednjih živil – jajca, soda bikarbona in cimet z medom.

Vzemite domače jajce in ločite rumenjak od beljaka. Dodajte mu žličko sode bikarbone in malo limoninega soka, ki sta vsak zase poznana po pozitivnem vplivu na čiščenje kože. Mešanici dodamo še med in cimet, ki sta ena najbolj učinkovitih v boju proti mozoljem. Taka domača maska za obraz proti mozoljem bo zaradi vseh lastnosti vsebujočih snovi prava bomba v doseganju želenih rezultatov. Sploh cimet vsebuje snovi, ki imajo znane protimikrobne, antioksidativne in protivirusne lastnosti.

Ko vse snovi dobro premešate, vam bo nastala gladka zmes. S toplo vodo si umijte obraz in ga dobro osušite. zmes nanesite na obraz in jo pustite delovati približno 15 minut. Taka domača maska za obraz proti mozoljem bo vaš obraz očistila ter hkrati znegovala in pustila lep in napet videz kože.

Domača maska za obraz proti mozoljem vam bo omogočila, da se borite se proti mozoljem na naraven način in poskrbite zase kar v udobju doma.

Nedavni prispevki