Dve skrivnosti zdravega in sijočega videza


Dnevna nega je ključnega pomena za ohranjanje zdrave in sijoče kože ter mladostnega videza. Med številnimi koristnimi izdelki za vsakodnevno nego, kot so odstranjevalci ličil, čistilni geli in kreme sta še posebej pomembna čistilni tonik in maska za obraz (izberite svojo masko tukaj: https://missha.si/oddelek/maske-za-obraz/. Slednja sta pika na i vaši dnevni rutini, ki bosta poskrbela za čisto kožo, pH ravnovesje in absorpcijo hranil vseh ostalih kozmetičnih izdelkov. V nadaljevanju preberite, kakšna naj bo vaša dnevna rutina, s katero boste dosegli najboljše rezultate.

Čistilni tonik
Prva skrivnost in tretji korak v dnevni negi je tonik.

Redna dnevna rutina je ključ do lepe kože

Ženske vsak dan nosimo ličila in čeprav bi se kdaj po dolgem dnevu najraje samo odpravile spat, pa je odstranjevanje ličil prvi korak do lepe kože in mladostnega videza. Z odstranjevanjem ličil kožo osvobodite in jih dovolite, da zadiha. Takoj po odstranjevanju ličil kožo očistite s čistilno peno ali gelom za umivanje kože ter jo pripravite na naslednje korake. Prva skrivnost in tretji korak v dnevni negi je tonik. Če ga do zdaj niste uporabljali, je zdaj pravi čas. Ta bo dodatno odstranil ostanke ličil in nečistoče, poskrbel pa bo za lažjo absorpcijo vseh ostalih kozmetičnih izdelkov, ki jih boste nanesli zatem. Sledi nanos serumov z učinkovitimi sestavinami, ki zaidejo globoko v kožo in zagotavljajo čudovit sijaj, mehčajo gubice in poskrbijo, da koža zažari od znotraj. Na koncu sledi še nanos kreme, ki na eni strani poskrbi za vlaženje, po drugi strani pa za zaščito kože pred zunanjimi vplivi. Enkrat ali dvakrat na teden v rutino naj bo del dnevne rutine tudi maska za obraz.

Za čiščenje kože uporabite čistilni tonik

Tonik je izjemno učinkovit izdelek za nego kože, ki predstavlja ključno vez med čiščenjem in vlaženjem kože. Pomaga odstraniti ostanke umazanije, nečistoč in ličil, hkrati pa koži nudi pomembne hranilne snovi, vlažilne sestavine in aktivne sestavine, ki pospešujejo obnavljanje kože ter ji dajejo svežino in vitalnost. Tonik pomaga tudi pri pripravi kože na nadaljnjo nego, saj olajša absorpcijo ostalih kozmetičnih izdelkov za nego kože, prav tako pa pomaga pri zmanjšanju por. V vaši dnevni rutini je obvezen za doseganje optimalnih rezultatov pri negi kože, zato naj bo njegova uporaba del jutranje in večerne rutine. Najboljše rezultate boste dosegli, če tonik nanesete na bombažne blazinice in ga nežno vtrite v kožo. Izogibajte se pretiranemu drgnjenju kože, saj to povzroči draženje.

Tonik je izjemno učinkovit izdelek za nego kože, ki predstavlja ključno vez med čiščenjem in vlaženjem kože.

Kakšnega izbrati glede na tip kože?

Pri izbiri vedno upoštevajte vaš tip kože in preverite sestavine, v primeru težavne kože pa se posvetujte s strokovnjakom za nego kože. Ker ima vsak tip kože svoje potrebe, za vsakega obstaja izdelek s ključnimi učinkovinami:

  • za mastno kožo izberite tonik z lahko in brezoljno formulo. Iskanje izdelka s sestavinami, kot sta salicilna in glikolna kislina, lahko pomaga pri čiščenju por, uravnavanju izločanja olja in zmanjševanju sijaja kože.
  • za suho kožo izberite izdelek, ki je bogat z vlažilnimi sestavinami, kot so hialuronska kislina, glicerol ali rastlinski izvlečki. Blage in pomirjujoče sestavine, npr. izvleček kamilice ali aloe vere, so lahko blagodejne za pomiritev suhe in razdražene kože.
  • za občutljivo kožo izberite nežne izdelke, ki vsebujejo pomirjujoče sestavine. Izogibajte se izdelkom z močnimi dišavami, alkoholom ali agresivnimi sestavinami.
  • za zrelo kožo izberite izdelke, bogate z antioksidanti, vitamini, koencimom Q10 in izvlečki zelenega čaja, ki spodbujajo obnovo kože. Na deklaraciji iščite tudi hialuronsko kislino, ki kožo ohranja vlažno in prožno.
  • za kombinirano kožo izberite tonik, ki je nežen, vendar vseeno učinkoviti pri uravnavanju izločanja olja.

Maska za obraz naj bo del tedenske rutine

Maska za obraz je izjemno učinkovito orodje za nego kože, ki deluje kot globinska čistilna terapija in je odlična nadgradnja vsakodnevne nege. Pohvali se lahko s številnimi prednostmi za kožo: pomaga očistiti pore, odstrani odvečno olje, zmanjša vidnost gub in finih linij, izboljšuje teksturo kože ter ji daje sijaj.

Tako kot pri ostalih kozmetičnih izdelkih je pomembno, da izberete takšno, ki je primerna za vaš tip kože. Za normalno kožo izberite takšno, ki ne bo zrušila naravnega ravnovesja kože in bo le dopolnilo dnevne rutine. Za problematično kožo izberite takšno, ki je namenjena mastni in nečisti koži. Te so velikokrat izdelane na osnovi gline, ki zmanjšuje pore, odstranjuje bakterije, uravnavo nastajanje seruma in deluje proti nečistočam. Čeprav se sliši nepotrebno, pa tudi za suho kožo obstaja maska za obraz. Čeprav takšna koža potrebuje manj izdelkov, pa naj bodo ti takšni, ki spodbujajo hidratacijo ter koži vračajo sijaj, prožnost in sijaj.

Maska za obraz je izjemno učinkovito orodje za nego kože.

Nasveti za njeno uporabo

Maska za obraz v rutini nege obraza je bistvenega pomena za dosego najboljših rezultatov. Priporočljivo jo je uporabiti 1 do 2-krat na teden, odvisno od vašega tipa kože. Pred nanosom kožo temeljito očistite, da odstranite ličila, umazanijo in olje. Nanesite jo na kožo in pustite delovati po navodilih proizvajalca, nato pa jo nežno sperite s toplo vodo. Pri tem uporabite ustrezno količino, ki bo prekrila celoten obraz, vendar se izogibajte območju okoli oči in ustnic. Prav tako upoštevajte čas delovanja. Dalj časa ne pomeni boljšega učinka, prej draženje kože. Ne pozabite nadaljevati s svojo običajno nego kože, da zaključite rutino.

Nedavni prispevki